petek, 18. julij 2008

~AngeLina joLiE~




Angelina Jolie (rojena Angelina Jolie Voight), ameriška filmska igralka, * 4. junij 1975, Los Angeles, Kalifornija, ZDA.Angelina je hči igralca Jona Voighta in igralke Marcheline Bertrand. Ima tudi brata, Jamesa Havena. Znana je po svojem eksotičnem izgledu (redno se pojavlja pri vrhu raznih lestvic najlepših žensk), divji mladosti, mnogih tatujih, človekoljubnem delu in tudi kot nadarjena igralka. Osvojila je tri Zlate globuse in prejela Oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu Negotovo dekle. Leta 2005 je postala tretja igralka za Julio Roberts in Cameron Diaz, ki je dobila več kot 20.000.000 $ za film. Avgusta 2005 je postala državljanka Kambodže, po odločbi njenega kralja Norodoma Sihamonija, zaradi njenega dobrodelnega in naravovarstvenega dela v tej državi.

Zanimivosti
Angelina pomeni »lepe majhne angelske oči«, Jolie (ki je v resnici njeno srednje ime), pa v francoščini pomeni »ljubek«.
Po očetovi strani je
češkoslovaškega in ameriškega rodu, po materini pa francoskega in irokeškega.
Leta 2004 je tudi uradno opustila priimek Voight in postala Angelina Jolie.
Visoka je 1,73 m.
Je
levičarka.
Ima
pilotsko dovoljenje.
Zbira nože.
Marca 2005 jo je revija
FHM imenovala na tretje mesto najbolj privlačnih žensk na svetu.
Zaradi številnih tatujev so si
režiserji oz. ostali filmski delavci primorani izmišljevati različne ukane za njihovo prikrivanje v prizorih, kjer je Angelina pomanjkljivo oblečena. Ponavadi si pomagajo z ličenjem.

Ona je tud moja najboljsa igralka....

Ni komentarjev: